Kuchnia

Przepisy

Wiejskie spaghetti

Składniki:
- 500 g pomidorów
- 200 g porów
- 200 g makaronu
- 200 g marchewek
- 200 g cebuli
- 100 g selera
- 100 g tartego sera
- 4 łyżki oleju
- 1 łyżka masła
- pieprz
- sól
- tymianek


Przepis:
Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki i podzielić na ćwiartki. Por pokroić w krążki, a marchewkę, cebulę i seler w kostkę. W garnku podgrzać 3 łyżki oleju, dodać cebulę, marchewkę oraz seler i dusić przez 8 minut ciągle mieszając. Dodać pomidory i gotować bez przykrycia przez dalsze 5 minut. Dodać por i ponownie wszystko gotować pod przykryciem przez 5 minut. Doprawić do smaku przyprawami. Ugotować makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu. Gotowy makaron połączyć z warzywami i dokładnie wymieszać. Przed podaniem posypać startym serem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation