Kuchnia

Przepisy

Ragu

Składniki
300g mielonego wołowego mięsa
1 cebula drobno pokrojona
1 marchewka starta na tarce
1 łodyga selera naciowego pokrojona w drobną kostkę
3 łyżki przecieru pomidorowego
2 ząbki czosnku drobno posiekanego
1 puszka pokrojonych pomidorów
50ml bulionu wołowego
sól
pieprz
oliwa z oliwek

Etapy przygotowania

Mięso podsmażyć na oliwie z oliwek razem z cebulą, czosnkiem, selerem naciowym. Zalać bulionem, pomidorami w puszce i pod przykrywką gotować 30 minut, doprawić do smaku solą, przecierem pomidorowym i pieprzem. Zazwyczaj we Włoszech podają taki sos z makaronem ale ja zapodałem w polskiej wersji z ziemniakami. Też pasuje.
Polecam.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation