Kuchnia

Przepisy

Parówki w naleśnikach

Składniki:
- olej do smażenia
- bułka tarta
- 1 jajko
Ciasto na naleśniki:
- 1 szklanka mąki
- 2 szklanki mleka
- 2 jajka
- 1 łyżka oleju- szczypta soli
Farsz:
- 6 parówek
- 250 g sera żółtego
- 1/2 czerwonej papryki
- sól
- pieprz


Przepis:
Ciasto na naleśniki: Do mąki dodać jajka, olej i szczyptę soli oraz mleko, wszystko wymieszać na gładką masę. Następnie usmażyć naleśniki na oleju.
Farsz: Na każdy naleśnik położyć pół parówki, plasterek żółtego sera, kawałek papryki i posypać solą oraz pieprzem. Ciasno zawinąć.
Naleśniki obtoczyć w jajku, bułce tartej i smażyć na złoty kolor.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation