Kuchnia

Przepisy

Bakłażan w karocy

Składniki:

2 bakłażany
olej do smażenia
30 dag mozzarelli
listki bazylii
cienki plaster szynki gotowanej
sól, pieprz
mąka do obtoczenia
2 rozmącone jajka
bułka tarta

Bakłażana pokroić w plastry 2 cm. Posolić, odstawić na godzinę. Osączyć z wody. Pomiędzy dwa podobnej wielkości bakłażany włożyć plaster sera, listek bazylii i plasterek szynki, oprószyć solą i pieprzem. Mocno ścisnąć i najpierw zanurzyć w mące, potem w rozmąconych i lekko posolonych jajkach, a na końcu w bułce tartej.Wrzucić na rozgrzany oleju i smażyć na złoty kolor, delikatnie obracając. Osączyć na papierowym ręczniku i natychmiast podawać.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation