Kuchnia

Faszerowane

grzyby zapiekane z serem - jesienna przekąska
składniki:
- kilkanaście grzybów o dużych, rozłożystych kapeluszach
- duża cebula
- ząbek czosnku
- utarty żółty ser
- łyżka masła
- 2 jajka
- odrobina soli, pieprz, majeranek.

sposób przygotowania:
grzyby dokładnie umyj i oczyść, oddziel kapelusze od trzonków. cebulę obierz, poszatkuj, trzonki grzybów pokrój na malutkie kosteczki, czosnek utrzyj. na małej patelni roztop masło, zeszklij cebulę z czosnkiem, dodaj posiekane trzonki grzybów, jajka, przypraw. na każdym kapeluszu połóż trochę farszu, posyp żółtym serem, ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia wstaw do piekarnika nagrzanego na 180 stopni c. po 20-25 minutach grzybki będą gotowe. jako dodatek do nich sprawdzą się ziemniaki albo ryż.

podany tu farsz możesz zastąpić szpinakiem - także smakuje świetnie.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation