Kuchnia

Food & Drink

FRANCUSKA TARTA Z BOTWINĄ I SEREM
http://cookmagazine.pl/francuska-tarta-z-botwina-i-serem/

Składniki:

płat francuskiego ciasta
pęczek botwiny
100 g miękkiej mozzarelli
jajko
sok z cytryny
sól, pieprz, świeży tymianek

Przygotowanie:

Na dużej płaskiej blasze wyłożonej papierem do pieczenia rozkładamy ciasto francuskie i zaginamy dość wysoko brzegi. Smarujemy ciasto rozbełtanym jajkiem i podpiekamy 10 minut w temperaturze 200 stopni. W tym czasie kroimy na mniejsze kawałki łodygi buraków i mieszamy z listkami, sokiem z cytryny, solą, pieprzem i posiekanym tymiankiem. Wykładamy na ciasto, dodajemy poszarpane kawałki mozzarelli i pieczemy kolejne 10-15 minut, do zrumienienia sera. Gotową tartę możemy udekorować posiekanymi surowymi listkami buraków.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation