Kuchnia

*** cupcakes

Mini serniczki z malinami

Składniki
ser biały mielony, 500 gram
białko, 1 sztuka
cukier, 1/2 szklanki
mąka pszenna, 1 pełna łyżka
sok z pomarańczy, 2 łyżeczki
maliny, garść

Sposób przygotowania
1. Piekarnik ustawić na funkcję góra-dół i rozgrzać do 175 stopni. Foremki do pieczenia muffinek wyłożyć papilotkami.

2. Ser, białko, cukier, mąkę i sok miksować tylko do połączenia składników. Gotową masą napełniać papilotki prawie do pełna (nie urosną). Na każdy mini serniczek położyć po 2-3 maliny. Lekko docisnąć. Wstawić blachę z serniczkami do piekarnika i od razu zmniejszyć temperaturę do 120 stopni. Piec przez 25-30 minut. Zostawić do wystudzenia. Następnie wstawić do lodówki na co najmniej godzinę, a najlepiej na całą noc. Przed podaniem pościągać papilotki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation