Kuchnia

*** cupcakes

Razowe babeczki bananowe - Wypieki Beaty -


Składniki
babeczki:

150 g mąki pełnoziarnistej (użyłam pszenną)
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
50 g płatków owsianych
100 g brązowego cukru
100 g oleju
3 średnie banany - rozgniecione
2 jajka - rozmiar L - roztrzepane
50 g orzechów włoskich - posiekanych
60 g jogurtu naturalnego
1 łyżeczka cynamonu

kruszonka:

50 g płatków owsianych
30 g drobno posiekanych orzechów włoskich
łyżka miodu
pół łyżeczki cynamonu

Wykonanie
babeczki:

Zmieszaj razem wszystkie suche składniki.
W drugiej misce zmieszaj jajka, olej, jogurt, jajka oraz banany.
Dodaj mokre składniki do mokrych i wymieszaj łyżką.
Nałóż ciasto do foremek na babeczki.

kruszonka:

Zmieszaj razem wszystkie składniki kruszonki.
Nałóż po łyżeczce na wierzch babeczek.
Babeczki piecz w 180 stopniach przez 25-30 minut - do suchego patyczka.
Po upieczeniu przestudź.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation