Kuchnia

Tarty mięsno-warzywne

Tarta z szynką szwarcwaldzka, karmelizowaną cebulką i brokułem.



Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego
2 cebule
opakowanie szynki szwarcwaldzkiej
150g ugotowanych al dente brokułów
2 jajka
200 ml śmietanki 30%
pół szklanki startego sera
odrobina wody
2 łyżki octu balsamicznego
1 łyżeczka cukru
pieprz, sól

Przygotowanie:

Cebulę kroimy w piórka i smażymy na oliwie, gdy już się zarumieni podlewamy odrobiną wody i czekamy aż odparuje. Dodajemy cukier i ocet jeszcze chwilę smażymy. Przygotowujemy sos, 2 jajka rozkłócamy w śmietanie, dodajemy ser i przyprawy. Gotowe ciasto francuskie rozkładamy na formie do tarty, rozkładamy na nim cebulę, następnie szynkę, sos i brokuły. Pieczemy w temp 190 stopni przez ok 20-25 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation