Kuchnia

*** z domowej spiżarni

Krem czekoladowy z awokado

• 2 awokado
• 4 czubate łyżki kakao
• 4 czubate łyżki cukru pudru (ja miele w młynku cukier trzcinowy)
• 50-80 g margaryny bezmlecznej lub masła. Margaryna musi być dość twarda, żeby po schłodzeniu utwardziła krem.
• 1 łyżeczka cynamonu (opcjonalnie) lub cukier wanilinowy
• 2 łyżki mielonych migdałów lub orzechów (opcjonalnie – to fajny dodatek)

1. Margarynę wyjmuję z lodówki na godzinę przed przygotowywaniem kremu, powinna być w temperaturze pokojowej.
2. Awokado myję, obieram ze skórki i wyjmuje pestkę. Wkładam do miski z płaskim dnem.
3. Do awokado dodaję kakao, margarynę, cukier, cynamon i miksuję blenderem ręcznym na jednolitą masę. Próbuję, jeśli jest za mało słodkie, dosładzam jeszcze trochę. Przekładam do słoika i trzymam w lodówce. Trzeba zjeść w 5-7 dni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation