Sport i fitness

Fitness

Miękkie ciągliwe batoniki zbożowe
Składniki
100 g płatków owsianych
50 g muesli
150 g mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 jajko
130 g masła
140 g cukru
70 g cukru brązowego
2 łyżki powideł śliwkowych
kilka kostek czekolady
rodzynki (ja daję garść)
Krok 1.
Masło wkładam do miski i dodaje cukier (jasny i ciemny) ucieram mikserem.
Krok 2.
Czekoladę siekam drobno. Dodaję do miski. Dodaję też rodzynki i musli.
Krok 3.
Dodaję mąkę, jajko, proszek do pieczenia. Wszystko mieszam mikserem.
Krok 4.
Formę do pieczenia wykładam papierem do pieczenia (koniecznie) i przekładam masę lekko ją „uklepując”.
Krok 5.
Wstawiam do nagrzanego do 180 C piekarnika na około 20 minut.

Po tym czasie odstawiam w formie by ostygło.
Krok 6.
Kiedy ostygnie to wyciągam z formy i kroję na batoniki.
Krok 7.
Polecam czekoladą rozpuszczoną (to opcja, ale bardzo smaczna). I gotowe. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation