Kuchnia

dodatki do dań

ziemniaki nadziewane
Sposób przygotowania

Ziemniaki wyszoruj. Odetnij wierzchy, środek wydrąż i posiekaj. Polej olejem, oprósz pieprzem, ułóż na blasze i piecz 40 min (190 st.), aż zmiękną.
Na maśle podduś miąższ z ziemniaków z cebulą, papryką i czosnkiem. Oprósz solą, pieprzem, paprykami. Dodaj wędliny i smaż 10 min. Masę przestudź, dodaj kukurydzę, ser i posiekaną dymkę. Farszem nadziej ziemniaki i piecz 20 min.
ZIEMNIAKI CEBULA CEBULA DYMKA KUKURYDZA CZOSNEK
corner1corner2
Tego potrzebujesz:

4 duże ziemniaki duża czerwona cebula, pokrojona w drobną kostkę 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w kosteczkę szklanka pokrojonych w kostkę wędlin 3 łyżki kukurydzy zielona część cebulki dymki 4 łyżki tartego żółtego sera 2 posiekane ząbki czosnku 4 łyżki oleju 3 łyżki masła ostra i słodka papryka sól pieprz
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation