Kuchnia

Vegan

Składniki (na 12 sztuk):

120 g nerkowców
130 g mąki pszennej pełnoziarnistej
100 g mąki tortowej
120 g brązowego cukru
2 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
100 g twardego tofu naturalnego
170 ml mleka roślinnego
80 ml oleju słonecznikowego
1 łyżeczka soku z cytryny.
Piekarnik włączyć na 180° C.
Orzechy zmielić na miał w młynku do mielenia. Przesypać do średniej miski i połączyć z mąką, proszkiem, sodą i cukrem. Dokładnie wymieszać. Tofu zmiksować z mlekiem, olejem i sokiem z cytryny. Mokre składniki połączyć z suchymi i wymieszać. Piec 20-25 min.Gdy muffiny wystygną, można posypać je cukrem pudrem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation