Kuchnia

śniadania

Składniki:

2 łyżki otrębów pszennych
2 łyżki otrębów owsianych
duże jajko
kawałek czerwonej papryki
2 średnie ogórki konserwowe
plaster chudej wędliny
pół plastra żółtego sera
1/2 łyżeczki sody
szczypta soli, zioła prowansalskie, słodka papryka
około 5 łyżek mleka





Paprykę i ogórka pokroić w drobną kostkę. Ser i szynkę posiekać na drobniejsze kawałki. Do miski dodać jajko, otręby i sodę, dorzucić wcześniej pokrojone składniki, dodać przyprawy, sól i opcjonalnie pieprz, dokładnie wymiedzać, stopniowo aż do połączenia składników dodawać mleko. Odstawić na 15 minut. Potem nagrzać opiekacz, nałożyć do niego masę i piec dłużej niż standardowe tosty.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation