Kuchnia

śniadania

Czekoladowe placki białkowe z kaszy jaglanej
Kalorie: 395 Białko: 29g Tłuszcze: 16g Węglowodany: 34g

35 g kaszy jaglanej
szczypta soli
1 miarka izolatu czekoladowego Activehero
20 g mąki kokosowej
1 łyżka mielonego siemienia lnianego
80 ml wrzątku
1 łyżeczka oleju rzepakowego





Kaszę jaglaną gotujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy.
Siemię zalewamy w szklance wrzątkiem, odstawiamy na 5 minut, a następnie przelewamy do kaszy,
dodajemy również izolat, mąkę kokosową i dokładnie mieszamy.

Otrzymaną masę (będzie gęsta) w porcjach (po 1 kopiastej łyżce) przekładamy na dobrze rozgrzaną, skropioną lub spryskaną olejem patelnię i dociskając formujemy okrągłe placuszki, które smażymy 2-3 minuty z obu stron.

Podana kaloryczność dotyczy placków bez dodatków - najlepiej będą smakowały w towarzystwie świeżych owoców i/lub ulubionych bakalii.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation