Kuchnia

śniadania

~1/3 szklanki (ok. 60g) kaszy gryczanej niepalonej (inna nazwa: kasza gryczana biała)
~woda do namoczenia kaszy
~1/2 - 3/4 szklanki wody (może być lekko gazowana)
~szczypta soli

Kaszę płuczemy a następnie zalewamy zimną, przegotowana wodą - ok. 1 - 1 1/2 szklanki. Zostawiamy pod przykryciem na ok. 8-12h. Po upływie tego czasu odcedzamy kaszę na sicie i przepłukujemy. Wsypujemy ją do miksera/blendera, dolewamy wodę (1/2 - 3/4 szklanki), dodajemy sól i miksujemy na gładką masę. Odstawiamy na ok. 10-15 minut, następnie na lekko natłuszczonej patelni smażymy naleśniki. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego! :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation