Kuchnia

wigilijne przepisy

Pasztet z dziczyzny
Drukuj

Przepis Magdy Gessler

Czas 3 godz. 20 min.
Trudność
Porcja dla

Mięso z dziczyzny 400 g
Podgardle wieprzowe 300 g
Łopatka cielęca 300 g
wołowina 300 g
wątroba wieprzowa 300 g
grzyby suszone 400 g
czerstwa bułka 2 sztuki
jałowiec
gałka muszkatołowa
ziele angielskie
liść laurowy
sól
pieprz


Obsmażone na patelni mięso przełożyć do garnka i zalewać wodą. Dodać grzyby i przyprawy. Pod koniec duszenia dodać wątrobę i chwilę dusić. Zemleć mięso i bułkę namoczoną w mleku. Do tak przygotowanej masy dodać jaja i gałkę muszkatołową. Pasztet piec w temperaturze 160°C przez dwie godziny.Podawać z chrzanem i marynatami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation