Kuchnia

Mix wypiekow

Bananowiec.



25 dkg Kasi
2 szklanki mąki (350 g)
3/4 szklanki cukru (200 g)
2 jaja
4 przejrzałe banany
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
5 łyżek mleka

Banany obierz, pokrój na kawałki i rozgnieć dokładnie widelcem. Mąkę przesiej przez sito i wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Mleko zagotuj. Do gorącego wsyp sodę, zamieszaj i wystudź. Miękką Kasię utrzyj z cukrem, dodając stopniowo po jednym jajku. Ciągle ucierając dodaj mąkę, banany i sodę z mlekiem. Formę keksową o wymiarach ok. 30 x 10 cm wysmaruj Kasią i oprósz bułką tartą. Włóż masę bananową i piecz w 180 st. C około 50 minut.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation