Kuchnia

Ciasta

Tarta z kremem cytrynowym
-
Kobieceinspiracje.pl

Zamiast soli do ciasta dajecie pół szklanki cukru.Upieczoną tartę odstawiamy do wystygnięcia.
A oprócz tego

4 cytryny,albo dwie wielkie
100 g masła (pół kostki) nie dajcie się zbałamucić przepisom, gdzie zamiast masła dodają oliwę z oliwek. To na prawdę nie to samo! Jeśli się odchudzacie, albo masło Was przeraża to zjedzcie sobie sałatę.
1,5 szklanki cukru (no, dużo, dużo ale co zrobić)
4 jajka
Cytryny czyścimy pod gorącą wodą (nie dlatego, że szczają na nie lisy, ale dlatego, że cytryny kupowane w Polsce mają w skórce niestety chemię). Ścieramy skórkę na drobnej tarce, uważając żeby nie dojść do białego, bo białe niedobre.
Wyciskamy z nich sok (potrzebujemy pół szklanki, ale jeśli wyjdzie Wam trochę mniej, albo trochę więcej, to dramatu nie będzie). Skórkę, cukier i sok z cytryn miksujemy ze sobą, aż wyjdzie nam gładka masa. Masę miksujemy z masłem i jajkami (dodając stopniowo po jednym)
Jest bardzo prawdopodobne, że Wam się to zwarzy. Nie wywalajcie do kibla wtedy, kompletnie to olejcie.Może być zwarzone. To co narobiliśmy przelewamy do garnka z dość grubym dnem i gotujemy na małym ogniu.Mieszamy i mieszamy do tej pory, aż uznamy że jest gęste. Jak uznamy, że już gęste, to gotujemy jeszcze chwile, żeby było gęstsze. (moje wyszło za rzadkie, dlatego dbam teraz o Waszą gęstość) Studzimy i wylewamy na upieczone ciasto. Wszystko razem wkładamy do lodówki i czekamy aż się zrobi zimne.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation