Inne

dukan

Chleb dukan - łatwy i smaczny


4 jajka

2 szklanki otrębów owsianych
1 szklanka otrębów pszennych
0,5 szklanki mąki kukurydzianej lub skrobi
0,5 łyżeczki soli
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Zioła – ja używam mieszanek ziół do chleba włoskiego lub polskiego

1 serek wiejski
250 ml maślanki lub rzadkiego jogurtu naturalnego

1. Piekarnik nagrzać do 200 stopni
2. Białka oddzielić od żółtek
3. Białka ubić
4. Żółtka zmiksować z serkiem i jogurtem, wymieszać z suchymi produktami
5. Dodać ubitą pianę z białek i mieszać na wolnych obrotach do uzyskania jednolitej konsystencji
6. Mesę przelać do silikonowej keksówki lub zwykłej wyłożonej papierem do pieczenia
7. Piec w piekarniku opcja góra-dól przez około 1 godzinę, jeśli wierzch się nie upiecze po tym czasie na chrupką skórkę piec kolejne 15 minut

SMACZNEGO !
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation