Kuchnia

Śniadanka

Ale Meksyk! - Omlet z chorizo

Omlet czyli starannie roztrzepane jajka z innymi dodatkami, które wylewa się na patelnię i nie miesza ich w czasie smażenia. Idealne danie na sobotnie śniadanie, czy kolację we dwoje. Najfajniejsze w omlecie jest to, że sami może go komponować. Składniki zależą od tego co lubicie lub co aktualnie macie w lodówce. My proponujemy wam omlet z chorizo.

Składniki:
4 jajka
5 dag kiełbasy chorizo
1 pomidor
pół papryczki serrano
pół czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
50 ml mleka
łyżka mąki
1 łyżeczka masła

Przygotowanie:
Roztop masło z odrobiną oliwy na patelni, pokrój chorizo w paseczki i wrzuć na patelnię, dorzuć pokrojoną w piórka cebulę.

W międzyczasie sparz pomidora, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.

W misce rozbij jajka, dodaj mąkę, mleko i wymieszaj.

Wlej jajka na patelnię do chorizo i cebuli. Smaż omlet przez moment i następnie dodaj pomidora.

Gdy się zetnie przewróć na drugą stronę i smaż dalej do momentu aż uzyska złocisty kolor.

Rozłóż na talerze! Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation