Kuchnia

Soczewica,fasola ,groch

Fasola po cygańsku
Skład:
• 30dkg mięsa
• 50dkg czerwonej fasoli
• 2 cebule
• 1 szklanka wywaru mięsnego
• 1 czerwona papryka
• 2 pomidory
• czosnek
• zioła przyprawowe wg uznania
• oliwa
• sól, pieprz, chili
Sposób wykonania:
Fasolę namoczyć na 12 godzin, ugotować w wodzie w której się moczyła. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na odrobinie tłuszczu. Mięso umyć, zemleć i dodać do zeszklonej cebuli, dusić razem kilka minut. Posolić i dodać wywar mięsny, pozostawić na małym ogniu. Paprykę i pomidory (obrane ze skóry) pokroić w kostkę włożyć na patelnie z odrobiną oliwy i smażyć do odparowania płynu. Czosnek obrać, posiekać. Połączyć wszystkie składniki, chwilę pogotować, przyprawić tak aby potrawa była pikantna.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation