Kuchnia

Soczewica,fasola ,groch

Fasola z boczkiem Natalii
Składniki:
450 g suchej białej fasoli
łyżeczka sody oczyszczonej
cebula
25 dag boczku
1/3 szkl melasy
¼ szkl cukru
łyżeczka musztardy
2 łyżeczki soli
łyżeczka pieprzu
Sposób wykonania:
Fasolę zalać wodą i odstawić na noc.
Następnego dnia wymienić wodę na świeżą, dodać sodę oczyszczoną i gotować około 10 minut.
W między czasie na dnie naczynia żaroodpornego rozłożyć plasterki cebuli,.
Na cebuli rozłożyć boczek a na nim odcedzoną fasolę.
Wywar z gotowania fasoli wymieszać cukrem, musztardą, melasą, solą oraz pieprzem.
Wylać na fasolę.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni pod przykryciem na około 6 godzin.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation