Kuchnia

Soczewica,fasola ,groch

Chorizo z fasola w pomidorach
Składniki dla 4 osób jako tapas lub dla 2 osób jako główne danie:
400g hiszpańskiej chorizo
Puszka czerwonej fasoli
Puszka obranych ze skórki pomidorów
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
2 ząbki czosnku
Sól
Pieprz
.
Przygotowanie:
Chorizo pokroić w plasterki i smażyć na patelni ok 8-10 min.
Chorizo puści sporo oleju, więc nie ma sensu smażyć na jakimkolwiek tłuszczu. Jak kiełbasa dobrze się podsmaży, dodać posiekany czosnek i smażyć przez ok 30 sekund. Dodać pomidory z puszki, przyprawić solą i pieprzem i dusić przez ok 10-15 minut aż objętość sosu zmiejszy się o połowę. Dodać fasolę.
Dusić przez ok 2-3 minuty, dodać pokrojoną natkę pietruszki, doprawić do smaku i serwować ze swieżym, chrupkim pieczywem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation