Kuchnia

JEDNOGARNKOWE

Leczo wegetariańskie (bez mięsa)

Składniki:
2 puszki białej fasoli
3 pomidory
1/2 kabaczka
2 cebule
1 mała cukinia
1 łyżka koncentratu pomidorowego
2 szklanki wody
2 łyżki oliwy
sól, pieprz, chili, suszone zioła
Fasolę odsączamy z zalewy. Kabaczka i cukinię myjemy, kroimy w drobną kostkę. Cebulę drobno siekamy, podsmażamy ją na oliwie. Do zeszklonej cebuli dodajemy cukinię, kabaczka i fasolę. Zalewamy wodą i dusimy ok. 15-25 minut (aż kabaczek i cukinia zmiękną). Pomidory kroimy w paseczki, wrzucamy je na patelnię, dodajemy koncentrat pomidorowy, przyprawiamy do smaku. Dusimy 10 minut. Podajemy z ryżem/makaronem/kopytkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation