Kuchnia

JEDNOGARNKOWE

Warzywny kociołek - przyslijprzepis.pl

Warzywny kociołek
1
0
Czas przygotowania: 30 min. | kategoria: dania główne mięsne
Moja własna fuzja leczo i bigosu z młodej kapusty. Warzywny kociołek pełen pysznych i zdrowych sezonowych warzyw, okraszony mielonym mięsem.
Warzywny kociołek
Warzywny kociołek
Składniki
500g mięsa mielonego
pęczek rzodkiewek
2 czerwone papryki
mała cukinia
mała główka młodej kapusty
3 pokrojone pomidory bez skórki lub zamiennie puszka gotowych pomidorów
oliwa do smażenia
dwie średnie cebule
3 ząbki czosnku
0,5l bulionu
sól, pieprz, papryka słodka, lubczyk
Sposób przygotowania
1.
Na 2 łyżkach oliwy szklimy wyciśnięty czosnek i drobno poszatkowaną cebulkę. Dodajemy mięso mielone. Doprawiamy sola, pieprzem i słodką papryką. Szatkujemy dowolnie kapustę, rzodkiewkę, papryki i cukinię. Warzywa dodajemy do mięsa razem z pomidorami. Podlewamy bulionem i dusimy przez około 10-15 minut. Doprawiamy do smaku lubczykiem. Serwujemy z ryżem posypane świeżą zieleniną.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation