Kuchnia

Sztuka... kulinarna

Zupa krem z cukinii

5 ziemniaków (dałam dwa)
4 szklanki bulionu
3 średnie cukinie
1 cebula
3 łyżki oleju
3-4 gałązki tymianku
1 ząbek czosnku
sól
pieprz
Ziemniaki obieramy, kroimy na kawałki. Cebulę i czosnek siekamy. Cukinię myjemy i kroimy na kawałki. Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy na nim cebulę, dodajemy sól i pieprz. Dodajemy ziemniaki, po 5 minutach dorzucamy cukinię i czosnek. Smażymy chwilkę razem. W garnku przygotowujemy bulion i dodajemy do bulionu podsmażone składniki oraz tymianek. Gotujemy do miękkości 20 minut. Ugotowana zupę miksujemy i gotowe!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation