Kuchnia

SAŁATKI i SURÓWKI

Sałatka kolorowy gyros - Kuchnia bez VAT

Składniki
czerwona cebula (ja użyłam białej)
2 podwójne filety z kurczaka
średnia kapusta pekińska
6 łyżek pikantnego keczupu
6 łyżek majonezu
puszka kukurydzy
zielony ogórek
5 ogórków kiszonych lub konserwowych
4 łyżki oleju
2 czerwone papryki
przyprawa kebab gyros

Wykonanie
Filety kroimy w paski, polewamy olejem, posypujemy przyprawa i odstawiamy na 2 godziny. Kapustę siekamy, cebulę kroimy w piórka, paprykę i ogórki kiszone w paski a zielonego ogórka w pół plasterki. Mieszamy majonez z keczupem, mięso smażymy na rumiany kolor. W salaterce układamy warstwami po połowie kapusty, ogórków, papryki, cebuli, kukurydzy i gorącego mięsa, polewamy połową sosu. Czynność powtarzamy do wyczerpania składników, lekko ugniatamy. Odstawiamy do lodówki do przegryzienia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation