Kuchnia

SAŁATKI i SURÓWKI

BUŁKA Z CHLEBEM | Mizeria ze szczypiorkiem i koperkiem

Mizeria to nic innego, jak ogórki pokrojone w plasterki ze śmietaną i dodatkami. W tym wypadku jest to szczypiorek i koperek.

Co potrzeba:

5 średnich ogórków,
1 pełna łyżka posiekanego szczypiorku,
1 pełna łyżeczka posiekanego koperku
1 czubata łyżka śmietany 18%,
Sól do smaku,
Pieprz do smaku
Wykonanie:

Ogórki obieramy ze skóry, kroimy w plasterki do miski. Dodajemy posiekany szczypiorek, posiekany koperek, solimy i pieprzymy do smaku. Mieszamy i dodajemy śmietanę. Ponownie mieszamy i sprawdzamy, czy sałatka jest wystarczająco doprawiona. Jeśli lubicie mizerię z większą ilością śmietany, to dodajcie jeszcze jedną łyżkę.

Smacznego :))
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation