Kuchnia

SAŁATKI i SURÓWKI

Sałatka z soczewicy po indyjsku - ugotuj.to

SAŁATKA Z SOCZEWICY PO INDYJSKU - składniki:
10 dag ugotowanej zielonej soczewicy
1 czerwona cebula
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
20 dag pomidorków koktajlowych
10 dag rukoli
Sos:
3 łyżki octu balsamicznego
świeżo wyciśnięty sok z 1/2 cytryny
3 łyżki oliwy
sól
pieprz
SAŁATKA Z SOCZEWICY PO INDYJSKU - sposób przygotowania: Przygotuj sos: wlej do słoiczka ocet balsamiczny, sok z cytryny i oliwę, dodaj sól i pieprz do smaku. Mocno zakręć i wymieszaj sos, energicznie wstrząsając słoikiem. Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w wąskie paseczki. Cebulę obierz i pokrój w plasterki. Pomidorki umyj i podziel na cząstki. Na talerzu ułóż opłukaną i osuszoną rukolę, pokrojoną paprykę, cebulkę i pomidorki. Posyp ugotowaną soczewicą i polej sosem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation