Kuchnia

SAŁATKI i SURÓWKI

Składniki:
150 g makaronu Conghiliette Primo Gusto
100 g szynki konserwowej w plasterkach
0,5 puszki kukurydzy
1 mniejszy por (białą część)
4 plastry ananasa z puszki
6 łyżek majonezu
sól
pieprz
cukier
Przygotowanie:
Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Wlać na sitko, przelać zimną wodą i ostudzić. Szynkę pokroić w słupki. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Por pokroić w cienkie półplasterki. Ananas odsączyć z zalewy i pokroić w drobną kostkę. Wymieszać wszystko w misce, dodać majonez i doprawić do smaku. Odłożyć do lodówki by smaki się przegryzły. Ponieważ makaron wchłania majonez przed podaniem można ponownie dodać majonezu i doprawić do smaku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation