Kuchnia

DYNIA

Kawa dyniowo - piernikowa.

PUMPKIN & GINGERBREAD LATTE
Przepis na 2 porcje:
4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
1 ,5 szklanki wrzątku
1,5 szklanki mleka
2,5 łyżki dyniowego puree
1 czubata łyżka kremowego serka lub homogenizowanego
1/2 łyżeczki przyprawy do piernika
1 łyżeczka miodu (opcjonalnie)
cynamon do posypania



Mleko podgrzewamy w rondlu. Kawę zalewamy wrzątkiem (tutaj możemy również użyć domowego espresso jeśli dysponujemy kawiarką lub ekspresem). Wszystkie składniki miksujemy w blenderze, około 30 sekund - aby powstała pianka. Przelewamy do wysokich szklanek, posypujemy cynamonem.
Zamiast miodu można dać Stevię lub brązowy cukier. Można też całkowicie pominąć słodzenie, jeśli wolimy kawę niesłodzoną.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation