Kuchnia

Potrawy

Składniki na 4 porcje:

400 g tagliatelle
150 g wędzonej szynki
2 ząbki czosnku
1 brokuł
100 g mrożonego groszku
po 50 g sera pleśniowego, ementalera i parmezanu
200 ml śmietanki 15%
sól & pieprz
pietruszka, szałwia lub inne ulubione świeże zioła


Przygotowanie:
Pokrojoną szynkę podsmażyc na oliwie, dodać wyciśnięty czosnek i drobno pokrojone łodygi brokuła - zmniejszyć temperaturę, przykryć patelnię i dusić do momentu kiedy brokuły będa miękie. Dodać smietankę i utarte sery i gotować do momentu gdy sery się rozpuszczą. Dodać podzielone różyczki brokułów, groszek, sól i pieprz. Zagotować i podawać do makaronu ugotowanego al dente. Posypać pietruszką i ulubionymi ziołami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation