Kuchnia

Wigilia

Ryba wigilijna wspaniała

Czas przygotowania: 45 minut
Ilość porcji: 4

Składniki:

• Filety karpia bez ości ,sandacza lub innej ulubionej ryby 2 duże lub 4 małe
• 1 marchewka ugotowana al dente
• 1 ogórek konserwowy
• kawałek sparzonego pora
• 1 posiekana łyżka natki pietruszki
• 1 posiekana łyżka koperku
• sól
• pieprz cytrynowy
• olej do smażenia
• 2 jajka
• bułka tarta do panierki
• sok z cytryny
wspaniała ryba na wigilię, smakuje wybornie.

Etapy przygotowania:

Filety umyć (zamrożone odmrozić) wytrzeć do sucha papierowym ręcznikiem, posolić, posypać pieprzem, skropić sokiem z cytryny.
Marchewkę ugotować al dente, wystudzić, pokroić w słupki, sparzyć kawałek pora, ogórki pokroić w słupki, układać na środek ryby, posypać zieleniną, zwijać roladki, spinać wykałaczkami.
Panierować najpierw w bułce ,potem w jajku i na koniec znów w bułce.
Smażyć w 160 st. C 9-10 min w frytkownicy lub głębokim oleju na patelni.
Smacznego.

http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/ryby/ryba_wigilijna_wspaniala
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation