Kuchnia

Słodkie

Piernikowy sernik z białej czekolady

25 minut | 8-10 porcji
Potrzebujesz

250 g pierniczków

75 g masła





Masa sernikowa

250 ml śmietany kremówki

250 g mascarpone

250 g sera homogenizowanego, tłustego

50 g cukru pudru

200 g białej czekolady

1 laska wanilii




Przygotowanie

Masło rozpuścić w rondelku. Pierniczki pokruszyć i włożyć do blendera, zalać masłem i zmiksować.





Czekoladę rozpuścić w kiąpieli wodnej. Śmietanę ubić na sztywno. Ser homogenizowany i mascarpone utrzeć z cukrem. Laskę wanilii przeciąć na pół i wyskrobać nożem nasionka. Dodać do masy razem z bitą śmietaną i wymieszać. Następnie wmieszać jeszcze ciepłą czekoladę. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego.





Na spód miseczek wyłożyć pierniczki, przykryć masą sernikową. Powtórzyć czynność oraz zakończyć pierniczkami. Odstawić na godzinę do lodówki lub na całą noc.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation