Kuchnia

jeść coś trzeba...

Sałatka z jajkiem, pieczarkami i awokado - Składniki na ok. 4 porcje:

ok. 150g roszponki
250g boczku wędzonego lub szynki w kostce
3 jajka
5 rzodkiewek
250g pieczarek brązowych
1 awokado

Dressing:

1 pomarańcza
3 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić wzdłuż na ćwiartki.
Boczek podsmażyć. Dodać oczyszczone pieczarki pokrojone na ćwiartki i podsmażyć, aż woda odparuje. Pozostawić do ostygnięcia.
Rzodkiewki umyć i pokroić w plasterki.
Awokado obrać i pokroić na spore kawałki.
Sałatę umyć i osuszyć. Wymieszać z boczkiem, pieczarkami, rzodkiewką i awokado. Ułożyć na talerzach. Dodać jajka.
Przygotować dressing. Wycisnąć sok z pomarańczy. Połączyć z oliwą. Doprawić solą i pieprzem. Sałatkę polać dressingiem i podawać.

Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation