Kuchnia

Wieprzowina w różnej postaci

KARKÓWKA Składniki:
1kg karkówki (tak samo można zrobić schab), 3-4 duże cebule, vegeta, delikat czerwony lub inne lubiane przyprawy, sól, pieprz, olej, 1 szklanka ketchupu (łagodny i pikantny- pół na pół), Coca- Cola.
Wykonanie:
Karkówkę pokroić w plastry o grubości 1cm, do oleju dodać przyprawy i tą mieszanką natrzeć plastry karkówki. Odstawić na 24 godziny do lodówki.
Następnego dnia obsmażyć delikatnie (bez zarumienienia) plastry karkówki z obu stron i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Cebulę, pokrojoną w plastry i posoloną podsmażyć na b. małej ilości oliwy, aż będzie na wpół miękka. Keczup i Coca - Colę wymieszać razem do polewania.
W naczyniu układać warstwami: mięso, cebula, polać przygotowaną mieszanką, mięso, cebula i znów polać... Piec w piekarniku o temp. 180 stopni przez 1. godzinę.
SMACZNEGO!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation