Kuchnia

Wieprzowina w różnej postaci

schab (na 5-6 kotletów)
pół młodej kapusty
pół cukini
1 większa młoda marchewka
1 cebula
20 deko boczku wędzonego
Szczypiorek
sól, pieprz, czosnek granulowany - do smaku
mąka, jajko, bułka tarta - do panierowania
2-3 łyżki oleju do smażenia

5-6 os.
60 min
łatwe
przystępne
Przygotowanie

Schab kroimy na plastry, rozbijamy jak na kotlety, doprawiamy z obu stron solą i pieprzem i wstawiamy do lodówki. Boczek, cebulę i cukinię kroimy w podobnej wielkości kosteczkę. Kapustę szatkujemy a marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej.
Na suchej patelni podsmażamy boczek, gdy tłuszcz się wytopi wrzucamy cebulkę i kilka minut razem smażymy. Dodajemy cukinię, marchewkę i kapustę. Przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy i dusimy pod przykryciem do miękkości. Na koniec doprawiamy czosnkiem i dodajemy szczypiorek. Mieszamy i studzimy.
Ostudzone warzywa wykładamy na jedną połowę każdego kotleta, przykrywamy drugą połówką i spinamy na brzegach wykałaczkami. Panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z młodymi ziemniaczkami i ogórkiem ( najlepiej małosolnym ).
Twoje notatki do prze
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation