Kuchnia

Wieprzowina w różnej postaci

prosty przepis na szczęśliwe życie: Rolada schabowa z orzechami, morelami i śliwkami

kładniki:

ok. 1 kg schabu bez kości
20 dag mielonego mięsa (łopatka)
10 dag orzechów włoskich
4 morele suszone
4 śliwki suszone
2 łyżki przyprawy do mięsa
1 jajko
3 łyżki oleju

Schab rozciąc na płaty o grubości 1 cm. Rozbic je. Mięso nasmarowac z obu stron olejem oraz natrzec przyprawą. Do mięsa mielonego wbic jajko, dodac posiekane orzechy i pokrojone na mniejsze części suszone owoce. Przyprawic. Płaty poukładac na blacie, jeden obok drugiego (mogą lekko na siebie nachodzic) w kształcie prostokąta. Na płat mięsa nałożyc i równomiernie rozprowadzic nadzienie z mięsa mielonego. Ciasto zwinąc, związac dobrze nicią. Tak przygotowaną roladę możemy trzymac w lodówce całą noc, a nazajutrz nalezy wstawic do pieca na godzinę
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation