Kuchnia

Zdrowie na talerzu

Sałatka z kaszy gryczanej z brokułem, pomidorami i selerem naciowym

Składniki:

pół szklanki kaszy gryczanej
1 brokuł
200 g pomidorków koktajlowych
2 łodygi selera naciowego
1-2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
1 łyżka listków świeżego tymianki lub natki pietruszki
sól
pieprz


Wykonanie:

Kaszę zalewamy szklanką wrzątku, solimy i gotujemy na sypko. Studzimy.

Brokuł gotujemy na półtwardo w osolonym wrzątku, studzimy i siekamy.

Pomidorki kroimy na połówki.

Selera naciowego obieramy z włókien i kroimy w cienkie plasterki.

Wszystkie składniki mieszamy z jogurtem i majonezem oraz z listkami tymianku.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation