Kuchnia

Zdrowie na talerzu

koktajl z buraków i czerwonych owoców

burak średniej wielkości (upieczony wcześniej w skórce)
100 g mrożonych malin
50 g mrożonych truskawek
dojrzała słodka gruszka
pół dojrzałego banana
łyżka soku z limonki
1/2 szklanki soku z mandarynek (najlepiej świeżo wyciśniętego)
łyżeczka skórki otartej z limonki
do dekoracji:
mieszanka mrożonych owoców jagodowych

Buraka obrać ze skórki.
Truskawki i maliny zalać 1/2 szklanki wrzątku.
Gruszkę i banana obrać.
Do blendera włożyć buraka, maliny i truskawki (razem z wodą), gruszkę, banana.
Dodać sok i skórkę z limonki oraz sok z mandrynek.
Zmiksować na najwyższych obrotach, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
Przelać do szklanek, udekorować owocami i od razu podawać.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation