Kuchnia

makaron

Taste Your Life - blog kulinarny : Kopytka z kurkami.
Sos śmietanowy:

200 g kurek
1 mała cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy
2 łyżki masła
świeży tymianek
200 ml śmietany 30%
50 g startego parmezanu
sól i pieprz

Wykonanie:

Sos:

Kurki przebrać i bardzo dokładnie oczyścić pod wodą. Na patelni rozgrzać oliwę i łyżkę masła. Cebulę posiekać w drobną kosteczkę, wrzucić na rozgrzany tłuszcz. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i podsmażać do zeszklenia. Następnie dodać kurki i pozostałe masło. Oprószyć solą i pieprzem i trzymać na patelni około 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie wlać śmietanę dodać ser i zioła i dobrze zamieszać. Trzymać na gazie jeszcze 5-7 minut, aż sos nieco zgęstnieje. Podawać z podpieczonymi kopytkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation