Kuchnia

Mielone mięsko na różne sposoby

Superprosty sos do spagetti - Przepis - Onet Gotowanie

25 dag mięsa mielonego
duża cebula
puszka krojonych pomidorow
ulubione warzywa (kukurydza, groszek, fasolka szparagowa, papryka)
łyżka oleju do smażenia
sól, pieprz
suszona bazylia i oregano
świeży czosnek
Etapy przygotowania

1
Na łyżce oleju podsmażyć mięso mielone. Przełożyć do garnka. Podsmażyć pokrojoną (nie bardzo drobno) cebulę i dodać ją do mięsa.
2
Do mięsa i cebuli wlać pomidory z puszki. Doprawić solą, pieprzem, bazylią, oregano i przeciśniętym przez praskę czosnkiem (1 lub 2 ząbki wg uznania). Dusić 5 minut.
3
W zależności od tego co mamy w domu i co lubimy dodać np. puszkę mieszanki meksykańskiej (może być po pół puszki kukurydzy i groszku) albo pokrojoną w kostkę paprykę, czy garść mrożonej zielonej fasolki szparagowej i dusić jeszcze kilka minut do zmięknięcia warzyw.
4
Podawać z ulubionym makaronem. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation