Kuchnia

Przetwory - przepisy

Papryka marynowana z miodem

5 kg papryki czerwonej
gorczyca
ziele angielskie
czosnek
0,5 l octu 10%
2,5 l wody
2 czubate łyżki soli
2/3 szklanki miodu



Przygotowanie papryki marynowanej z miodem:


Paprykę myjemy, oczyszczamy z ziarenek, kroimy i sparzamy.



Do garnka wlewamy: wodę, ocet oraz sól i wszystko zagotowujemy. Następnie dodajemy miód i mieszamy, aż się rozpuści. Do każdego słoika dajemy po kilka ziarenek gorczycy i ziela angielskiego oraz po 2 - 3 ząbki czosnku, wkładamy paprykę i wlewamy zalewę.



Tak przygotowaną paprykę w słoikach zakręcamy i pasteryzujemy około 10 minut.


Smacznego!!!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation