Kuchnia

Śniadania

Jajko w awokado
1 jajko(a)
0.5 awokado
80 g pomidorki cherry
1 plasterki bekonu
2 pęczek szczypiorek
1 szczypta(y) mielony pieprz Cayenne
1 łyżeczka(i) - objętość ocet(y) balsamiczny(e)
1 łyżka(i) stołowa - objętość oliwa(y) z oliwek
1 szczypta(y) sól
1 szczypta(y) pieprz
Rozgrzej piekarnik do 220°C.
Awokado obierz delikatnie i usuń pestkę.
Szczypiorek umyj i posiekaj.
Bekon usmaż do chrupkości na patelni na średnim ogniu.
Zdejmij z patelni i odsącz na papierowym ręczniku.
Posiekaj na małe kawałki. Odstaw.
Połówkę awokado umieść w kokili.
Jajko rozbij w miejsce pestki awokado.
Dopraw solą, pieprzem i dodaj szczyptę pieprzu Cayenne.
Wstaw do piekarnika na 15 min.
Pomidorki koktajlowe umyj, wytrzyj i przekrój na połowę.
W salaterce przygotuj sos winegret i dodaj pomidorki koktajlowe.
Dopraw solą i pieprzem.
Wyjmij kokilę z piekarnika i obsyp kawałkami bekonu oraz szczypiorkiem.
Jajko w awokado z piekarnika podawaj z sałatką z pomidorków koktajlowych.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation