Kuchnia

Śniadania

PLACKI JAGLANE Z MALINAMI

10 sztuk




1/2 szklanki surowej kaszy jaglanej

1 jajko

2 łyżki mąki ziemniaczanej

1 łyżka miodu

3 garście malin

olej do smażenia




Kaszę jaglaną uprażyć chwilę na patelni, następnie umieścić na durszlaku i przelać wrzątkiem po czym umieścić w garnku i zalać 1 szklanką mleka i 1/2 szklanką wody. Gotować około 20 minut na małym ogniu, mieszając często. Ugotowaną kaszę odstawić do przestygnięcia. Do kaszy dodać mąkę, miód oraz jajko, całość zmiksować blenderem niezbyt dokładnie. Dodać maliny i wymieszać. Na patelni rozgrzać około 1 łyżki oleju. Na rozgrzanym tłuszczu łyżką nakładać ciasto i smażyć z każdej strony na rumiano. Podawać z miodem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation