Kuchnia

Owsianki, granole

Skoro z płatków owsianych jest owsianka, to z ryżowych – wiadomo :). Dziś na śniadanie miałam właśnie taką kokosową ryżowiankę. Zdrową porcję węglowodanów z łyżką tłuszczu dla ich lepszego trawienia.
Składniki:
• szklanka płatków ryżowych z bio planet
• szklanka mleka kokosowego
• pół szklanki innego mleka roślinnego ( u mnie z konopi)
• 1.5 łyżki miodu
• garść żurawiny
• domowa granola
• 2 łyżki wiórków kokosowych
• borówki do dekoracji
• wanilia, cynamon
• łyżka oleju kokosowego
Do garnuszka wlałam roślinne mleka, wsypałam płatki, gotowałam do miękkości. Dodałam przyprawy, miód i żurawinę, jeszcze chwilę podgrzewałam.
Takie śniadanie daje mi uśmiech na cały dzień :).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation