Kuchnia

Owsianki, granole

Domowa granola

Składniki na spory pojemnik:
- szklanka płatków owsianych
- 1/2 szklanki moreli
- 1/2 szklanki żurawiny
- 1/2 szklanki wiórków kokosowych
- 1/2 szklanki nasion słonecznika
- 1/2 szklanki dowolnych orzechów (włoskich, laskowych, nerkowca...)
- 2 łyżki ziaren sezamu
- 4 łyżki płynnego miodu

Morele kroimy w drobną kostkę. Do dużego naczynia wrzucamy płatki owsiane, wiórki kokosowe, orzechy, nasiona słonecznika, sezam i owoce. Dodajemy miód i wszystko dokładnie mieszamy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy na nią składniki- rozkładamy równomiernie.
Pieczemy w temp. 150C przez ok 30 min. Co pewien czas mieszamy, aby nic się nie przypaliło. Po wystudzeniu przekładamy do szczelnego pojemnika.

odzywiaj-sie-zdrowo.blogspot.com
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation