Kuchnia

Kuchnia Pasty do chleba/własne pieczywo/ pasztety

Pasta ze szpinaku i groszku przepis - Gotujmy.pl

160 g mrożonego szpinaku
200 g groszku konserwowego
2 jajka rozm. M
1 łyżeczka musztardy
Sól,
½ łyżeczki pieprzu cytrynowego

Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać ze skorupki.

Patelnię rozgrzać, przełożyć szpinak i smażyć aż się rozmrozi. Następnie doprawić do smaku i smażyć aż cały płyn odparuje. Ostudzić.

Groszek porządnie odcedzić z zalewy. Do blednera przełożyć szpinak i groszek. Dokładnie zmiksować na gładko. Do masy dodać pokrojone w kilka kawałków jajka i ponownie zblendować.

Doprawić do smaku solą, pieprzem cytrynowym i musztardą. Dokładnie wymieszać. Odłożyć na 15 min do lodówki. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation