Kuchnia

ŁASUCHOWO

Przepis "Placuszki z cukinii z fetą i zieleniną"

Mnie wyszlo 25 placuszkow:

- 4 mlode cukinie lub kabaczki

- 1 szklanka zieleniny (np. pietruszka, koperek, szczypior, bazylia, pokrzywa, mniszek, trybula, hyzop)

- 150 g sera feta

- 2 lyzki maki razowej

- 2 lyzki platkow owsianych

- 2 jajka

- tluszcz do smazenia

Cukinie lub kabaczka oplukac i osuszyc, nie obierac ze skorki. Zetrzec na tarce o grubych oczkach. Zieleninie posiekac, fete rozdrobnic widelcem. W duzej misce wymieszac wszystkie skaldniki.

Klasc lyzka na rozgrzany tluszcz nieduze porcje ciasta i formowac okragle placuszki. Smazyc z obu stron na rumiano. Podawac od razu po usmazeniu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation